Спорт

Звезда искалила бес на Нишлијама - пет комада за 38 минута и четвртфинале Купа Србије

Пет различитих играча уписало се у листу стрелаца на стадиону "Рајко Митић"
Звезда искалила бес на Нишлијама - пет комада за 38 минута и четвртфинале Купа Србије© Facebook / FK Crvena zvezda

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Србије након што су у вероватно својој најбољој утакмици ове сезоне демолирали екипу Радничког из Ниша - 5:0.

Утакмица на стадиону "Рајко Митић" потенцијално је могла да буде најзанимљивија утакмица ове рунде, али је екипа Барака Бахара "искалила бес" после нешто слабијих партија ове сезоне.

Звезда је сав посао завршила за само нешто мало више од пола сата игре, пошто су већ до тада стигли до резултата од 5:0. Вођство је црвено-белима у 12. минуту донео Никола Кнежевић, а шест минута касније Александар Катаи ју је дуплирао.

Већ у 20. минуту је било јасно ко ће славити, када је Шериф Ндијае затресао мрежу, док је Владимир Лучић у 26. минуту повисио на 4:0. Ни ту се црвено-бели нису зауставили, пошто је у 38. минуту Жан Филип Красо искористио једанаестерац.

До краја меча су домаћи само привели меч крају, па су се придружили у четвртфиналу Новом Пазару, ОФК Вршцу, Радничком 1923, Вождовцу, Чукаричком, али и Војводини. Управо су Новосађани у исто време играли против Младости ГАТ и славили 3:0.

Једини преостали меч осмине финала Купа Србије је онај између Партизана и Звездине филијале, екипе Графичара, а меч у Хумској на програму је у четвртак од 16.00 часова.

image