Спорт

Звезда победила, Сферопулос причао о Топићу: Кад сам дошао, он је већ био у Меги...

Црвено-бели су савладали Мегу, а велику пажњу у пораженом тиму поново је пробудио талентовани Никола Топић
Звезда победила, Сферопулос причао о Топићу: Кад сам дошао, он је већ био у Меги...© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је након меча са екипом Меге, у којем је његов тим победио 98:88, да је та победа врло значајна за његову екипу.

Кошаркаши Звезде су у 11. мечу АБА лиге стигли до 10. победе, чиме су сачували прво место на табели регионалног такмичења.

Ипак, грчки стручњак је после меча говорио и о Звездином таленту Николи Топићу, који је на позајмици у Меги, а ком се наредног лета предвиђа да ће бити међу првих 10 пикова на НБА драфту.

"Постоји доста разговора о Топићу. Он је јако талентован. Дошао сам када је он већ био у Меги. Тако да да, он игра јако добро. Желим да честитам својим играчима на победи. Ово је важна победа за нас, знамо да је Мега талентован тим. Млади су и пуни ентузијазма. Ако не дођете спремни да одиграте чврсту утакмицу, можете врло лако да изгубите. Ово је важна победа за нас и мислим да смо одиграли добар део меча, осим почетка првог и другог полувремена, онако како бисмо волели", истакао је грчки стручњак и додао да је његова екипа показала карактер.

"Одиграли смо добру одбрану у последњој четвртини. И одиграли смо добру одбрану и напад и постигли 30 поена. Није било лако, јер смо дошли из 'дупле недеље' у Евролиги. И због тога је ова победа толико важна. Шабаз је имао спазам. Нисам желео да ризикујем његова леђа вечерас. Желимо да га сачувамо за наредне мечеве", закључио је тренер Сферопулос.

image