Спорт

Ђоковић поносан на себе: Нисам помишљао на предају, ово није обична победа

Освајач 21 гренд слем трофеја је уписао тријумф и у мечу који у Црвеној групи Завршног мастерса у Торину није могао ништа да промени, пошто је савладао Данила Медведева након изнурујућа три сата и 11 минута
Ђоковић поносан на себе: Нисам помишљао на предају, ово није обична победа© Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Невероватни Новак Ђоковић је још једном показао какав је шампион. Најбољи српски тенисер уписао је победу у трећем мечу на Завршном мастерсу у Торину против Данила Медведева иако резултатски овај сусрет ни о чему није одлучивао.

На крају је Ђоковић славио 6:3, 6:7, 7:6 после три сата и 11 минута игре. Мучио се физички, био је уморан, али је изгарао до самог краја и стигао до нових 200 бодова за АТП листу.

Медведев је и у трећем мечу приказао одличну игру и учествовао у маратонском окршају. Ипак, Ђоковић је и поред свих проблема са физичким тегобама и инфекцијом ока успео да стигне до тријумфа.

"Велико олакшање. Данил и ја смо имали велике битке и раније, знао сам да је ово његов последњи меч у сезони. Он није желео да заврши поразом у последњем мечу", почео је Новак након меча.

"Одлично сам почео, имао сам шансе и у другом сету и брејк лопте, али је он добро играо. Играо је врло брзо. Нисам се добро физички осећао у трећем сету, много сам се борио да останем ту физички и психички. Поносан сам што сам пронашао последњи атом енергије и што сам се вратио у меч. Он је имао 5:4 и сервирао је за победу. Успео сам да читам сервисе и да се одржим. У тај-брејку сам одлично одиграо. Тешка три меча за њега, сва три меча је изгубио у тај-брејку трећег сета. Веома сам срећан јер је ова победа много вреднија од само још једне победе", јасан је и даље главни фаворит за освајање турнира у Торину.

Ђоковић је овај меч могао да изгуби и да не потроши много енергије како би се сачувао за суботње полуфинале против Тејлора Фрица, зато је новинара  занимало да ли јепомишљао на предају меча и препуштање победе руском тенисеру.

"Не, не, не. Искрено, не знам каква су правила, да сам одлучио да одустанем, да ли бих могао да играм даље. Ово је меч против једног од највећих ривала и ниједног тренутка нисам на то помишљао, заиста сам желео да победим", рекао је Ђоковић који ће против Американца Фрица играти у суботу, највероватније у термину од 14.00 часова.

image
VV inauguration
banner