Спорт

Душко Ивановић након победе: Стрпљење и вера су кључни

Нови тренер Црвене звезде Душко Ивановић, након победе над АСВЕЛ-ом у Евролиги, изјавио је да је његов тим одиграо два различита полувремена, али да је до последње секунде веровао у победу.

Црвена звезда је након драматичне завршнице успела да савлада француску екипу са 71:67, у мечу седмог кола Евролиге.

"Била је ово тешка утакмица, али са овом публиком, лакше је играти. Након првих сјајних 20 минута меча, у којима смо показали стрпљење, жељу и одбрану, друго полувреме је донело деконцентрацију и интензитет у одбрани. Ипак, мислим исто оно што сам мислио кад сам преузео овај тим. Стрпљење и вера су кључни. До последње секунде смо веровали, ментално је било веома важно победити овај меч“, рекао је Ивановић након меча.

"Имали смо пад у другом полувремену. Видео сам на играчима да су психички пали. Е то је моменат који не сме да се деси једном играчу и једном тиму. Сви знају да играју, сви дају кошеве, сви праве грешке. То не сме да се деси. Видео сам играче који нису веровали, али сам нашао петорку која је веровала. Они су били спремни да победе ову утакмицу", додао је тренер Звезде.

Некадашњи тренер Басконије и Барселоне изјавио је да је Евролига веома изједначена и да свако може да победи свакога.

"Мислим да нема пуно велике разлике између тимова и играча у Евролиги, ниво квалитета је приближан. Свако може да победи свакога, али све зависи од менталне снаге, а потом и од рада. Верујем у играче са којима радим, јер ће доста да раде и заслужити да верујем у њих", додао је црногорски стручњак.

"Важно нам је било да победимо овај меч. Треба га мало и прославити. Огромну заслугу игра и стручни штаб, који је припремио меч на прави начин. Има пуно да се ради, од самопоуздања, до саме игре", закључио је Ивановић.

Наредни меч, Црвена звезда игра у оквиру регионалне лиге, где у суботу дочекује екипу Цибоне.

image