Спорт

Рус упозорио Алкараза: Сада се ситуација мења, проблеми ће почети пре или касније

Момак из Мурсије представља "нову велику ствар" у тенису, пројектује му се фантастична каријера, а није мали број оних који га виде као некога ко ће завршити као највећи свих времена. Ипак, има и оних који мисле другачије
Рус упозорио Алкараза: Сада се ситуација мења, проблеми ће почети пре или каснијеGetty © Clive Brunskill

Руски тенисер Андреј Рубљов упозорио је Карлоса Алкараза да ће наставак његове каријере бити много тежи и да ће се суочавати са много већим потешкоћама него до сада.

Алкараз је у досадашњој каријери освојио два гренд слема (Ју-Ес опен и Вимблдон) и већ је 36 седмица провео на првом месту АТП ранг-листе.

"Када споља гледате, све је испланирано за њега да направи велику каријеру. Зато ће бити интересантно када се суочи са тешким ситуацијама", почео је Рубљов у интервјуу за Јутјуб канал тениског портала "Бољше".

Момак из Мурсије тренутно је на другој позицији иза неприкосновеног Новака Ђоковића.

"Карлитос је млад, све је изван терена припремљено за њега, јер је лудачки талентован. Успео је брзо да се пробије у врх, већ је био први на свету, победио је на Ју-Ес опену и Вимблдону. Већ је постигао оно о чему већина тенисера сања. Али сада мора да постигне још више, да осваја још грен слемова."

Рубљов и Алкараз до сада су се састали само једном, било је то на Завршном турниру у Торину прошлог месеца, када је Шпанац тријумфовао резултатом 7:5, 6:2.

Ипак, Московљанин подвлачи да ће од ове сезоне притисак бити другачији.

"Он до сада није имао никакав притисак, све је успевао да постигне, а да није био фаворит. У наредној години се ситуација мења, очекивања расту. У таквим приликама, важно је искуство које он нема. Биће му потребно време да то све схвати."

Велику улогу у каријери 20-годишњака има тренер Хуан Карлос Фереро, који је задужен за све што се дешава на терену и око њега. Међутим, немогуће је да све буде савршено.

"Проблеми ће почети пре или касније. На пример, престанете да радите са менаџером. Тражите другога, почне размишљање о процентима, ко ће добити колико пара и слично. Сви покушавају да извуку новац из вас. Такви моменти почну да утичу на вас и престанете да размишљате само о тенису", истакао је између осталог Рубљов.

image
VV inauguration
banner