Спорт

Поцеко: Обрадовић је најбољи у историји кошарке, на целом свету

Тренер кошаркаша Асвела Ђанмарко Поцеко рекао је после пораза од Партизана у Евролиги, да је Жељко Обрадовић најбољи у историји кошарке, "не у Европи, већ у свету"
Поцеко: Обрадовић је најбољи у историји кошарке, на целом свету© Dusan Milenkovic/ATAImages

Партизан је прилично убедљиво победио француску екипу 90:77, а Поцеко је после меча имао само речи хвале за Жељка Обрадовића.

"Пре свега желим да честитам Партизану и Жељку Обрадовићу, играли су сјајну утакмицу. Жељко је невероватан тренер, али је још бољи као особа. Желим да му кажем хвала, због онога што ми је рекао пре меча. Волим га, он је невероватна особа, најбољи у историји кошарке убедљиво, не у Европи, већ у свету", рекао је италијански тренер после меча.

Асвел је у досадашњем току Евролиге уписао само две победе, Поцеко није донео екипи оно што је требало, па француски медији увелико пишу о отказу италијанском тренеру.

"Нисмо се предавали, до краја смо се борили, дали смо 32 поена у последњој деоници, играли смо боље у одбрани, али смо промашили нешто. Не знам за будућност, мој клуб зна. Морамо да наставимо да се боримо и да покушамо да добијемо", рекао је Италијан на конференцији за медије после утакмице.

Црно-бели су против Асвела уписали десети тријумф ове сезоне у елитном такмичењу, а већ за два дана очекује их "вечити дерби" са Црвеном звездом.

image
VV inauguration
banner