Спорт

Хамад и Олга феноменални у квалификацијама за Аустралијан опен, Наталија испала

Двоје српских тенисера забележило је победе у квалификацијама за први гренд слем сезоне, док је Наталија Стевановић поражена
Хамад и Олга феноменални у квалификацијама за Аустралијан опен, Наталија испалаGetty © Paul Kane / Stringer

Хамад Међедовић је на старту квалификација за Аустралијан опен добио звучно име, пошто му је ривал био Марко Чекинато, некада 16. тенисер света. Али српски представник га је потпуно разбио - резултат је био 6:1, 6:1.

Међедовић је као 113. играч света стигао до тријумфа после само 51 минута игре, па се није много потрошио. Он ће морати да оствари још две победе како би се пласирао у главни жреб турнира у Мелбурну.

Следећи ривал му је Абдулах Шелбајх, 20-годишњак из Јордана, који је такође крајем 2023. играо на "Некст џен" турниру који је Међедовић и освојио.

Што се тиче Олге Даниловић, и она је изгубила тек два гема, савладавши Ирину Шиманович из Белорусије 6:2, 6:0.

Даниловићева је провела само 72 минута на терену и сада је у другом колу квалификација очекује меч против 155. тенисерке свеета, Зејнеп Сонмез.

За то време, наталија Стевановић није успела да се пласира у друго коло квалификација, пошто је изгубила од 573. тенисерке света, Аустралијанке Маје Џоинт. Домаћа тенисерка је славила 3:6, 6:1, 5:7.

image
VV inauguration
banner