Спорт

Први човек ПСЖ-а: Меси није лош човек, али...

Председник ПСЖ-а, Насер Ел Келаифи, није задовољан начином на који се Лионел Меси растао са шампионом Француске
Први човек ПСЖ-а: Меси није лош човек, али...Getty © Sebastien Muylaert

Меси је две сезоне играо за ПСЖ, а прошлог лета је напустио клуб из Париза и одлучио да настави каријеру у Интеру из Мајамија.

Аргентински фудбалер је више пута изјавио да му је било много тешко у Пари Сен Жермену и истакао да није уживао у игри.

"Разговарамо када смо ту, а не када нас нема. Имам велико поштовање према њему, али ако неко жели лоше да говори о Пари Сен Жермену после одласка из клуба, то није добро. То није поштовање. Он није лош човек, али мени се то не свиђа. Мој коментар није само за Месија, него за све", рекао је Ел Келаифи за "РМЦ".

Он је објаснио зашто Месију није било дозвољено да изнесе трофеј који је са Аргентином на Светском првенству у Катару на стадион "Парк принчева".

"Ми се налазимо у Француској, а Меси је победио Килијана Мбапеа. Ми смо француски клуб. Не желим ни да цео стадион буде против њега. Мислим да то морамо да поштујемо", рекао је Ел Келаифи.

Први човек "светаца" је говорио и о теми која тренутно највише занима навијаче клуба - о Килијану Мбапеу и његовом потенцијалном одласку из клуба.

Мбапе има уговор са шампионом Француске до краја сезоне, а више пута је одбио понуду да продужи сарадњу са клубом из Париза.

"Нећу да кријем, желим да Килијан остане, то је сигурно. За мене, најбољи клуб за Килијана је ПСЖ. Тим се и гради око њега, он је центар пројекта. Он је сјајан играч, али и особа. Има 25 година, и даље је млад и већ је најбољи играч на свету. Може да освоји још много трофеја са ПСЖ-ом и репрезентацијом Француске у наредних десет година", рекао је Ел Келаифи.

Мбапе (25) је члан ПСЖ-а од 2017. године, а за клуб из Париза одиграо је 284 утакмица и постигао је 237 голова.

За репрезентацију Француске наступио је на 75 мечева и 46 пута се уписао у листу стрелаца.

image