Спорт

Матић спушта лопту у Рену: Моја грешка...

Српски фудбалер, Немања Матић, најавио је данас да се враћа у Рен и да ће заједно са руководством клуба донети одлуку о наредним корацима
Матић спушта лопту у Рену: Моја грешка...Getty © Emilio Andreoli

Немања Матић је прихватио одговорност за збрку насталу његовим изненадним одласком из Рена.

Рен је издао саопштење у ком је критиковао Матића и навео да чека његово објашњење, одлучан да "предузме све неопходне мере како би заштитио своје интересе".

"Матићево понашање је у потпуности несхватљиво, посебно када долази од искусног играча са уговором до 2025. године. Клуб истиче да је сваки услов неопходан за нормалну интеграцију Немање Матића и његовог окружења испуњен са највећом транспарентношћу. Рен се увек трудио да својим играчима, странцима посебно, обезбедио најбоље могуће услове да покажу своје најбоље на терену", наведено је у саопштењу француског клуба.

Матић се огласио на друштвеним мрежама, желећи да појасни ситуацију у којој се нашао и у коју је ставио француски клуб.

"Због моје грешке, нисам успео да моју приватну ситуацију прилагодим професионалној. Нисам успео да упишем децу у интернационалну школу, у коју су ишли од почетка школовања. Зато сам био одсутан у претходна три дана, да бих пробао да решим овај велики проблем за мене и моју породицу", написао је Матић и додао да се враћа у клуб и да ће "заједно са челницима клуба донети одлуку о наредним корацима".

Матић је истакао је да је прошлог лета био почаствован позивом Рена да постане важан део амбициозног пројекта.

"После шест месеци у клубу могу само да потврдим да је наш клуб постао изузетан, нарочито за младе играче", додао је он.

image