Спорт

Јунајтед довео појачање из редова градског ривала - Омар Берада нови извршни директор

Енглески фудбалски клуб Манчестер јунајтед потврдио је да ће нови извршни директор екипе са "Олд Трафорда" да буде Омар Берада
Јунајтед довео појачање из редова градског ривала - Омар Берада нови извршни директорGetty © Stu Forster

Берада је на функцији извршног директора Манчестер јунајтеда заменио Ричарда Арнолда, који је напустио клуб са "Олд Трафорда" крајем прошле године.

Берада (46) је осам година провео Манчестер ситију, а британски медији наводе да је Шпанац био један од кључних функционера у успесима "грађана".

Претходно је са много успеха радио и у Барселони.

"Скај спорт" истиче да је одлуку о довођењу Бераде донео Џим Ретклиф, у договору са власницима Џоелом и Аврамом Глејзером.

Извор наводи да Берада није могао да одбије понуду чим је чуо за интересовање Јунајтеда, али и због импресивног начина на који је 25 одсто клуба продато Џиму Ретклифу.

"Kлуб је одлучан да врати фудбал и игру на терену у средиште свега што радимо, а Омарово именовање представља први корак на том путовању. Kао један од најискуснијих фудбалских званичника у врху европског фудбала, Омар доноси богату фудбалску и комерцијалну експертизу, са доказаним искуством успешног руковођења и страшћу да помогне у увођењу промена", наводи се, између осталог, у саопштењу Манчестер јунајтеда.

Kлуб са "Олд Трафорда" се тренутно налази на седмом месту на табели Премијер лиге са 32 бода.

image