Спорт

Богдановић "решетао" Рајаковићев Торонто: Атланта славила, Боги послао ривала на паркет

Капитен репрезентације Србије био је ефикасан у тесном тријумфу Хокса
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Кошаркаши Атланте савладали су Торонто 126:125 у драматичној утакмици НБА лиге одиграној у ноћи између недеље и понедељка.

Сјајну партију за победнички састав остварио је Богдан Богдановић са 24 убачена поена, те је био битан фактор у поразу тима српског тренера Дарка Рајаковића.

Богдановић је на паркету провео 38 минута и убацио је четири тројке, укупно шутиравши 7/11 из поља, а имао је и четири скока, две асистенције, две блокаде, две украдене лопте, али и пет изгубљених лопти.

Атланту су предводили још и Треј Јанг са 30 поена и 12 асистенција, и Садик Беј са 26 поена и 13 скокова. Управо је Беј погодио кључан кош за победу Хокса две секунде пре краја сусрета. Иначе, Богдановић је током меча успео и да једним дриблингом противничког играча пошаље на паркет:

У Рајаковићевом Торонту најбољи су били Џордан Нвора и Скоти Барнс са по 24 поена. Атланта је тако напокон прекинула серију од четири узастопна пораза, којом су се попели на пресудно 10. место Источне конференције, последње место које води у плеј-ин.

Што се тиче Торонта, они су остали на само једној победи у последњих 10 мечева, па су сада два места иза Атланте, на три победе далеко од позиције која води у доигравање.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner