Спорт

Звезда разбила Валенсију и показала шта уме - Недовић решетао са свих страна

Тим Јаниса Сферопулоса одиграо је сјајан меч у Београдској арени
Звезда разбила Валенсију и показала шта уме - Недовић решетао са свих страна© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су савладали Валенсију 82:64 у мечу 24. кола Евролиге, пошто су пред својим навијачима пружили једну од најбољих партија ове сезоне.

Тим Јаниса Сферопулоса до сигурног тријумфа предводио је Немања Недовић најбољом игром ове сезоне, пошто је меч окончао са 27 поена за само 18 минута проведених на терену.

Након тврде прве четвртине (11:12), Звезда је у нападу заиграла сјајно, а у одбрани наставила у истом ритму, па је на полувреме отишла са девет поена предности.

Та предност је и у трећој и четвртој четвртини наставила да расте, а свему је помогао одличан шут за три поена, чак 42 одсто, односно 11 убачених тројки из 26 покушаја.

Од тих 11, чак шест их је изашло из руке Немање Недовића, а уз њега је двоцифрен у Звезди био још само Мајк Тоби са 11 поена. Рокас Гедраитис је убацио осам поена, Адам Ханга и Џавонте Смарт по седам, док је шест поена (две тројке) додао и Милош Теодосић, који је имао и седам асистенција.

У тиму Валенсије, Крис Џоунс је убацио 11 поена, Демијен Инглис и Нејт Руверс по 10.

После ове победе, Звезда је сада на учинку 10-14, док је Валенсија са скором 12-12 у тесној борби за плеј-ин, тек испод неопходне 10. позиције на табели.

  • 30. јан 2024 • 21:57

    21:57

    Крај утакмице - победа Звезде 82:64

    Звезда је сигурном игром током 30 минута створила убедљиву предност коју је на крају претворила у велики тријумф, за скор 10-14 у Евролиги ове сезоне.

    Једна од најсигурнијих и најбољих партија ове сезоне - одлични и у одбрани и у нападу и Валенсија овде није могла да избегне пораз.

    Најбољу партију убедљиво је пружио Немања Недовић са 27 поена за мање од 20 минута на паркету!

  • 21:49

    Још три минута - 72:59

    Звезда и даље контролише дешавања. Поново је погодио био Смарт, а онда и Гедраитис под фаулом. Делује да црвено-бели све у одбрани раде довољно добро и одржавају сигурну предност.

  • 21:40

    Звезда има "плус 13"

    Четири поена Смарта у низу у врло важним тренуцима, па потом са линије пенала додаје и пети поен. Сада је 68:55 за Звезду на шест и по минута до краја меча.

  • 21:32

    Крај треће четвртине - 61:49!

    Одлична игра Звезде, која контролише дешавања у Арени. Још су мало повећали предност добивши ову деоницу 22:19.

    Чак 12 поена Недовића у овој деоници, а на крају је и Мајк Тоби успео да погоди једну тројку. "Плус 12" је јако лепа предност пред последњих 10 минута.

  • 21:26

    Страшна партија Немање Недовића

    Звезда води 54:42 на три минута до краја треће четвртине, али посебно се мора истаћи феноменална игра Немање Недовића.

    Тренутно је на 24 поена, а малочас је погодио далеку тројку која је све у Арени подигла на ноге.

  • 21:17

    24' - Звезда води 38:28

    Звезда одржава предност у наставку, 9:8 после прва четири минута у трећој четвртини, али проблем за домаће је што су већ искористили четири "мала" фаула, па ће сада Валенсија после сваког наредног имати слободна бацања.

  • 20:50

    Крај првог полувремена - Звезда води 39:30

    Одлична друга четвртина Звезде. Недовић на крају четвртине погађа тежак шут и показује да је и он расположен. Чак 28 убачених поена у овој деоници тима Јаниса Сферопулоса.

    Истина, и Валенсија је боље заиграла у последња три минута, али 11 поена Недовића, седам Ханге, уз две тројке Теодосића и све то изгледа јако лепо по црвено-беле.

  • 20:27

    Крај Звездине серије од 12:0 за "плус 12"

    Отворила је Звезда другу деоницу серијом 12:0 и стигла до 23:12, али је после тога Харпер то прекинуо погоцима са линије слободних бацања.

    Али Теодосић потом погађа тројку, па је резултат 26:14!

  • 20:21

    Серија Звезде 6:0!

    Одмах црвено-бели стижу до 17:12 после само минут и по другој четвртини. Брзи поени Ханге, Тобија и опет Ханге терају госте на тајм-аут како би прекинули налет играча Звезде.

  • 20:18

    Крај прве четвртине - 11:12

    Изузетно тврда прва четвртина и Звезда има много проблема у нападу против зонске одбране Валенсије.

    Само једна тројка Јага, уз то тешко стижу до поена из игре, док су гости погађали у серији преко Џоунса и Андерса - обојица имају по пет поена за шпански тим.

image
VV inauguration
banner