Спорт

Ембид поново повредио колено, одбрана МВП титуле све даље од Камерунца

Актуелни МВП НБА лиге Џиел Ембид повредио је колено на утакмици са Голден Стејтом, а колико ће одсуствовати са терена знаже се после додатних прегледа. Уколико пропусти више од пет утакмица до краја сезоне, неће бити у прилици да брани признање за најкориснијег играча
Ембид поново повредио колено, одбрана МВП титуле све даље од Камерунца© Tanjug/AP Photo/D. Ross Cameron

Мишљења су различита о томе да ли је Џоел Ембид заслужио прошле године да понесе ласкаву титулу најкориснијег играча НБА лиге, али је чињеница да је камерунски центар један од најдоминантнијих играча у такмичењу.

Ипак, центар Филаделфије повредио се на утакмици против Голден Стејта, када је на четири минута до краја меча на њега пао Џонатан Куминга.

Ембид се одмах ухватио за колено, уз болну гримасу, а тренер Сиксерса Ник Нурс рекао је да то није повреда због које је пропустио мечеве у Денверу и Портланду.

Оно што је љубитељима кошарке у Србији занимљивије од саме повреде Ембида, јесте чињеница да ће прошлогодишњи МВП лауреат ускоро изгубити право на одбрану трофеја.

Наиме, ново правило у НБА лиги каже да играч мора да одигра најмање 65 утакмица по минимум 20 минута да би уопште био у конкуренцији за МВП признање.

То заправо значи да би Ембид смео да пропусти још само пет мечева Филаделфије до краја регуларног дела сезоне, а после нове повреде и узимајући у обзир Џоелову историју - то је мало вероватно.

Уколико Ембид не буде у конкуренцији, јасно је да се Николи Јокићу значајно повећавају шансе да трећи пут у каријери постане најкориснији играч НБА лиге.

image