Спорт

Богдановић солидан у победи над Лејкерсима, лоше вече Џоела Ембида

Богдан Богдановић убацио 18 поена у победи Атланте над Лос Анђелес лејкерсима, док је Џоел Ембид одиграо једну од најлошијих утакмица у сезони, у поразу Сиксерса од Голден Стејта, а притом је доживео и повреду

Кошаркаши Атланте канџама се држе за десето место на Истоку, последње које води у плеј-ин турнир, а екипа Квина Снајдера прошле ноћи савладала је Лејкерсе 138:122.

Хокси су у већем делу утакмице контролисали резултат - када су направили залиху у поенима, нису дозволили противнику да се врати у меч.

Тре Јанг и Дежонте Мари предводили су Атланту са 26, односно 24 поена, на другој страни Остин Ривс је убацио 28, а Леброн Џејмс 20, уз 9 скокова и 8 асистенција.

Богдан Богдановић меч је завршио са 18 поена уз шут 4/9 за три и 3/6 за два. Kапитен репрезентације Србије је на терену провео укупно нешто више од 24 минута, а уписао је и по једну асистенцију и ухваћену лопту.

Селтикси су у Бостону победили екипу Индијане 129:124, уз 30 поена Тејтума и 25 Брауна.

Њујорк је био бољи од Јуте 118:103, Рајаковићев Торонто славио је у Чикагу 118:108, док је Филаделфија у Сан Франциску уписала и четврти узастопни пораз.

Џоел Ембид вратио се на терен после сумњиве повреде због које је четврту годину пропустио дуел са Јокићем у Денверу, али су Сиксерси поражени 119:107.

Камерунац, који би требало да заигра за САД на Олимпијским играма у Паризу, убацио је само 14 поена, уз катастрофалан шут из игре 5/18.

Да ствар по Филу и Ембида буду горе, Камерунац се повредио у последњој деоници и у боловима напустио терен.

У победничком тиму Стеф Кари је убацио 37 поена, уз одличан проценат за три поена - 8/13.

image