Спорт

Кошаркаши Партизана гостују у Монаку - време је за брејк у Евролиги

Кошаркаши Партизана у Монаку почињу дупло коло Евролиге, а црно-бели у Кнежевини играју меч са почетком у 19.00 часова. Победа у гостима много би значила екипи Жељка Обрадовића у борби за плеј-оф и плеј-ин елитног такмичења
Кошаркаши Партизана гостују у Монаку - време је за брејк у Евролиги© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Партизана и даље се држе на позитивном скору у Евролиги, највише захваљујући победама пред својим навијачима у пословично испуњеној "Штарк арени".

Ипак, црно-бели су у гостима уписали само три тријумфа од почетка сезоне, а управо су победе на страни оно што одваја добре од врхунских екипа.

У 24. колу елитног такмичења, екипа Жељка Обрадовића гостује у Монаку и покушаће да понови успех из прошле сезоне, када су црно-бели славили тројком Кевина Пантера, а победа их је погурала у плеј-оф Евролиге.

"Свесни смо квалитета екипе Монака, играли смо против њих, али идемо са великим амбицијама, морамо да одиграмо најбољу могућу утакмицу. Знамо колико су важни сви мечеви у Евролиги, али оно што је логично, идемо из утакмице у утакмицу. У овом тренутку је то Монако са свим квалитетима које имају. Очекујемо тешку утакмицу, али морамо имати највећу могући амбицију", рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Монако је тренутно шести на табели са једном победом више од Партизана, који заузима девету позицију.

Kошаркаши Партизана победили су петог децембра прошле године у Београду после продужетка екипу Монака 89:85 у утакмици 12. кола Евролиге.

"Била је занимљива утакмица против Монака и прошле године и ова коју смо играли у првом делу Евролиге. Може да буде различито с обзиром на то да они имају могућност да играју са четири мала играча или са три висока, па понекад и са четири, где то користе у одбрани за преузимање. На те ствари морамо да реагујемо. Имали смо у последње утакмици одличне моменте, у неким тренуцима лоше, тако да су то неке ствари које су сигурно битне када се прича о наредној утакмици", истакао је Обрадовић.

Дуел са Монаком очекује црно-беле после пораза у вечитом дербију у АБА лиги, али и два дана пред ново гостовање - Партизан у петак игра против болоњског Виртуса.

Утакмица између Монака и Партизана биће одиграна од 19.00 сати у дворани "Сале Гастон Медецин", а кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

image