Спорт

Сферопулос пред Барселону: Теодосић спреман, морамо тимски да нападнемо

Црвено-бели су у уторак савладали Валенсију и сада желе да још једном добром партијом против друге шпанске екипе покушају да се приближе борби за плеј-ин Евролиге
Сферопулос пред Барселону: Теодосић спреман, морамо тимски да нападнемо© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је да ће његова екипа тимском игром покушати да победи Барселону у мечу 25. кола Евролиге који је на програму у петак од 20.00 часова у "Штарк арени".

"Играмо против квалитетног противника, знамо колико је Барселона опасна као тим. Имају много играча који су на високом нивоу и могу одлично да играју. Зато морамо бити веома концентрисани да пратимо наш план, да покушамо да пореметимо њихову игру, да прочитамо шта ће нам дати", рекао је Сферопулос.

Нагласио је да је за њега веома важно да се Звезда суочи са Барселоном као тим.

"За мене је веома важно да се суочимо с њима као тим јер појединачно имају играче који, ако се фокусирате на два или три играча, неко други може да вас 'убије'. Зато морамо да се суочимо сви заједно као екипа и то је оно што ћемо покушати да урадимо сутра, да тимском игром покушамо да стигнемо до победе. Најважнија ствар је показати свима да желимо да победимо више од њих. И ако се борите за сваку лопту више од њих, онда показујете да желите утакмицу више и победићете", рекао је Сферопулос.

Он је открио и да се Теодосић осећа све боље и да упркос малом болу може да игра. Додао је да је тачно да је последња утакмица против Барселоне била веома тесна и да је решена у последњем минуту, али је навео да је Звезда у првој рунди против Барселоне имала "неке лоше тренутке" у којима није имала шансу да стекне двоцифрену предност.

"Али после тога смо се двапут вратили и били смо у игри до последњих секунди. Мислим да смо сада спремнији да пратимо план и то је најважније. Та утакмица била је рано у мојим данима у Црвеној звезди. Тако да мислим да су наши играчи спремнији да прате план и буду много бољи и константнији у овој утакмици од 40 минута", казао је Сферопулос.

Навео је и да је важно то што је Мајк Тоби после неколико мечева добио прилику и одлично се показао против Валенсије.

"То је веома важно, веома је важно да сви играчи буду спремни кад год тиму затребају, кад год мени затребају. То је најважније, да кад год је тиму потребан сваки играч, он мора да буде спреман. С овим менталитетом, сви играчи морају бити спремни, без обзира колико сте играли у претходној једној или две или три последње утакмице. Морате бити спремни за следећу или после следеће. Тако с овим менталитетом одржавамо читав тим на највишем нивоу и сви су спремни да помогну тиму да постигне заједничке циљеве", рекао је Сферопулос.

Он је рекао и да клуб јесте на тржишту, али да ће реаговати само ако се појави играч који може да направи разлику.

image