Спорт

Кари, "џабе" ти 60 поена кад је ту Богдан - Србин преломио, Атланта славила

Звезда Голден Стејта пружила је невероватну партију, али његова рола није била довољна за тимску игру Хокса, које је у кључним тренуцима пробудио капитен репрезентације Србије
Autor: YouTube / FreeDawkins

Кошаркаши Атланте савладали су Голден Стејт 141:134 у драматичном сусрету који је отишао и у продужетак, а упркос чак 60 убачених поена Стефа Карија, једну од кључних улога на мечу имао је капитен репрезентације Србије.

Богдан Богдановић је окончао меч са 13 поена, четири скока и четири асистенције, али је шест од тих 13 поена постигао у размаку од 30 секунди када се "ломио" меч и када је Атланта успела да ухвати прикључак за одлазак у продужетак.

Водили су Вориорси у завршници, када је Србин успео да пробуди Хоксе, да би потом у продужетку пресудну улогу одиграли Дежонте Мареј и Треј Јанг.

Богдановић је на овом мечу убацио две тројке, истина, из чак 10 покушаја, али је због тога сада најбољи тројкаш ове сезоне у Источној конференцији, испред саиграча Јанга.

Тако је и 60 поена Карија (10 убачених тројки) било недовољно за Голден Стејт. Атланту су предводили Јанг са 35 поена, Онијека Оконгву са 22 поена и 16 скокова, док су одлични били и Џејлен Џонсон са 21, Мареј са 19 и Клинт Капела са 17 поена.

У редовима Голден Стејт, Лестер Квинонес је убацио 17, а Џонатан Куминга 16 поена. Ипак, Хокси су у продужетку били далеко бољи тим, те су стигли четврте победе у низу и 10. места на Истоку са учинком 22-27.

Вориорсима је ово трећи пораз у последњих пет мечева и сада су 12. на Западу са скором 21-25, односно са три победе мање од места које води у плеј-ин.

image
VV inauguration
banner