Спорт

Богдановић сипао тројке и није мислио о трејду – Србину се смеши награда у НБА

Капитен "орлова" могао би ускоро да добије признање за сјајне игре у овој сезони
Богдановић сипао тројке и није мислио о трејду – Србину се смеши награда у НБА© Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Богдан Богдановић био је један од најбољих појединаца у новој победи Атланте, која је на свом паркету савладала Финикс сансе – 129:120.

Богдановић је на паркету провео нешто више од 34 минута и за то време постигао 23 поена (8/12 из игре), уз четири скока и пет асистенција.

Сјајни српски бек је одиграо читав меч без изгубљене лопте, погађао је када је било потребно и убацио је четири тројке из седам покушаја.

Богдан је постигао најмање једну тројку у претходних 57 узастопно одиграних утакмица, што је други најдужи низ у историји франшизе Хокса.

Такође, наставио је да доминира Источном конференцијом по броју далекометних погодака, пошто је остао на самом врху са 145 убачених тројки ове сезоне.

Он би ускоро могао да крунисан за сјајне партије у овој сезони јер је највећи фаворит да буде изабран за најбољег шестог играча лиге.

Видећемо да ли ће то признање добити у дресу екипе из Џорџије, пошто би могао да буде трејдован јер је за њега веома заинтересоввана Минесота, која је лидер конференције.

"Јастребови" су једном изједначеном мечу успели да дођу до предности крајем треће и почетком четврте четвртине, коју су до краја и сачували.

У победничком тиму најефикаснији је био Тре Јанг са 32 поена и 15 асистенција. Био је то његов 30. дабл-дабл ове сезоне, а 20. меч са 30 или више поена.

На другој страни Кевин Дурент је имао 35 поена, али и осам скокова и асистенција. Девин Букер је додао 24, а Јусуф Нуркић и Бредли Бил су имали по 14.

Атланта се трећим узастопним тријумфом вратила у живот и сада је десета на табели Истока са 21 победом и 27 пораза.

Финикс је седми на Западу са скором 28-21.

image
VV inauguration
banner