Спорт

Болница на "Енфилду" - тројица повређених против Брентфорда, Жота ван терена неколико месеци

Менаџер Ливерпула Јирген Kлоп изјавио је да ће португалски фудбалер Диого Жота месецима одсуствовати са терена због повреде колена, коју је задобио на мечу против Брентфорда
Болница на "Енфилду" - тројица повређених против Брентфорда, Жота ван терена неколико месециGetty © John Walton/PA Images via Getty Images

Диого Жота је пре три дана на утакмици 25. кола Премијер лиге на носилима изнет са терена у првом полувремену, пошто је играч Брентфорда Kристијан Норгард пао на фудбалера Ливерпула.

"Црвени" су у гостима победили Брентфорд резултатом 4:1 и тако задржали прво место на табели енглеског фудбалског шампионата.

"Пауза за Жоту ће трајати месецима", рекао је Kлоп уочи меча са Лутоном.

Португалски медији пренели су да ће Жота одсуствовати око два месеца са терена, али да се његов повратак очекује у финишу сезоне, пре Европског првенства у Немачкој.

"Још једна препрека. Борићу се како бих се што пре вратио", рекао је Жота, који је ове сезоне на 28 утакмица за Ливерпул постигао 14 голова.

"Би-Би-Си" подсећа да се на утакмици са Брентфордом повредио и Kертис Џонс, док је Дарвин Нуњез замењен у полувремену из предострожности.

Дуел са Брентфордом пропустио је и голман Ливерпула Алисон Бекер.

Kлоп од раније због повреда не може да рачуна на Трента Александера-Арнолда, Доминика Собослаја и Тијага Алкантару.

"Није сјајно, дефинитивно није. Желео бих да кажемо да нема проблема, али очигледно их имамо. Алисон због повреде мишића није на располагању и биће одсутан догледно време, а за остале идемо од дана до дана због повреда мишића", истакао је Kлоп.

Ливерпул у среду на свом терену дочекати Лутон у 26. колу Премијер лиге, док "црвене" у недељу очекује дуел са Челсијем у финалу енглеског Лига купа.

image