Спорт

Ђоковић, Алкараз и Синер пријављени за Мајами, Надала нема на листи

Организатори Мастерса у Мајамију објавили су листу пријављених тенисера, коју предводе Новак Ђоковић, Карлос Алкараз и Јаник Синер. На листи нема Рафаела Надала, који је најавио да ће учествовати на Индијан Велсу, турниру који предстоји мастерсу на Флориди
Ђоковић, Алкараз и Синер пријављени за Мајами, Надала нема на листиGetty © Mark Brown

Новак Ђоковић ће први пут од 2019. године учествовати на мастерсу у Мајамију, потврдили су организатори турнира, који су објавили листу пријављених учесника.

Најбољи тенисер света није наступао у Индијан Велсу и Мајамију претходних година због америчких закона о вакцинацији, а светски број 1 предводи импозантну листу тенисера који ће се борити за трофеј.

Пријављени су Карлос Алкараз, Јаник Синер, освајач овогодишњег Аустралијан опена, Данил Медведев, који брани титулу освојену прошле године, а биће ту и остали тенисери из топ 10 - Рубљов, Зверев, Руне, Хуркач, Де Минор и Фриц.

Занимљиво је да на листи нема Рафаела Надала, који се повукао са турнира у Дохи, али је најавио учешће у Индијан Велсу, турниру који претходи Мајамију.

Истина, организатори су предвидели могућност да "бик са Мајорке" добије специјалну позивницу, али чини се да се пре ради о одлуци Шпанца да разреди играње турнира на бетону и на најбољи начин се припреми за сезону на својој омиљеној подлози - шљаци.

Од српских тенисера у Мајамију би требало да играју Ласло Ђере, Миомир Кецмановић и Душан Лајовић, док би Хамад Међедовић могао да наступи у квалификацијама.

Мастерс у Мајамију почиње 20. марта, а Новак Ђоковић је рекордер турнира са шест освојених пехара, колико има и Андре Агаси.

image