Спорт

Пешић: Имамо респект према Финцима, никога не потцењујемо

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је пред меч против Финске, на старту квалификација за Европско првенство 2025. године, да су његови изабраници и он свесни својих могућности, али да никога неће потценити
Пешић: Имамо респект према Финцима, никога не потцењујемо© Tanjug/Jadranka Ilić

Утакмица у дворани "Александар Николић" почиње у петак од 20 часова, а како је саопштио Kошаркашки савез Србије (KСС) у слободној продаји је остало само још 400 улазница.

"Прво, ово је почетак квалификација. Оно на чему ми морамо да инсистирамо и да о томе водимо рачуна је да играмо против Финске. Сви унутар тима, и играчи, никога не потцењујемо. Свесни смо наших могућности, али, истовремено, нисмо сами. Око нас је много шумова који се праве, у смислу ко су ти Финци", рекао је селектор Пешић.

Подсетио је Пешић да је наша репрезентација у прошлости, пре неколико година, изгубила од Финске и додао да су Финци у међувремену добили и Словенију, као и Хрватску.

"Имамо огроман респект према њима и тако улазимо у утакмицу. Наравно, увек је подршка публике важна. Навијачи који долазе да подрже репрезентацију требало би да знају да играмо против екипе која је тимски изванредна и да нам је њихова подршка веома важна", закључио је Пешић.

На располагању селектору за меч против Финаца у петак и у понедељак против Грузије су: Алекса Аврамовић, Алекса Раданов, Алекса Ускоковић, Балша Kопривица, Вања Маринковић, Дејан Давидовац, Душан Беслаћ, Душан Ристић, Лука Митровић, Марко Гудурић, Никола Ђуришић, Огњен Добрић, Огњен Јарамаз, Урош Трифуновић и Филип Петрушев.

Тројица од наведених играча неће бити у протоколу у сутрашњој утакмици.

Осим Финске и Грузије у групи Г са Србијом је и Данска.

Пошто је Финска као један од домаћина Евробаскета обезбедила пласман на континенталну смотру, на шампионат ће се пласирати две најбољепласиране селекције из групе не рачунајући Финску.

image