Спорт

"Орлови" први пут на паркету од сребра у Манили – против Финске почиње мисија "Евробаскет 2025"

Кошаркашка репрезентација Србије од 20 сати против Финске у хали "Александар Николић" почиње квалификације за Европско првенство 2025. године
"Орлови" први пут на паркету од сребра у Манили – против Финске почиње мисија "Евробаскет 2025"© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Изабраници селектора Светислава Пешића први пут играће пред домаћом публиком после освајања светског сребра у Манили, а трибине ће бити испуњене до последњег места.

"Свесни смо својих могућности, али никог нећемо потценити. Прво, ово је почетак квалификација. Оно на чему ми морамо да инсистирамо и да о томе водимо рачуна је да играмо против Финске. Сви унутар тима, и играчи, никога не потцењујемо. Свесни смо наших могућности, али, истовремено, нисмо сами. Око нас је много шумова који се праве, у смислу ко су ти Финци", рекао је Пешић.

Он је подсетио да је Србија пре неколико година, изгубила од Финске и додао да су Финци у међувремену добили и Словенију, као и Хрватску.

"Имамо огроман респект према њима и тако улазимо у утакмицу. Наравно, увек је подршка публике важна. Навијачи који долазе да подрже репрезентацију требало би да знају да играмо против екипе која је тимски изванредна и да нам је њихова подршка веома важна."

На располагању селектору за меч против Финаца и у понедељак против Грузије су: Алекса Аврамовић, Алекса Раданов, Алекса Ускоковић, Балша Копривица, Вања Маринковић, Дејан Давидовац, Душан Беслаћ, Душан Ристић, Лука Митровић, Марко Гудурић, Никола Ђуришић, Огњен Добрић, Огњен Јарамаз, Урош Трифуновић и Филип Петрушев.

Пешић је непосредно пред утакмицу скратио списак и на њему се не налазе Добрић, Трифуновић и Ускоковић.

Осим споменуте две репрезентације у групи Г са "орловима" је и Данска.

Пошто Финска као један од домаћина већ има обезбеђено учешће на Евробаскету, на завршни турнир ће се пласирати две најбоље пласиране селекције из групе не рачунајући Финску.

image