Спорт

Сензација Рускиње за велико финале - Калинскаја после Коко Гоф избацила и најбољу на свету!

Руска тенисерка Ана Калинскаја главна је звезда ВТА тура ове седмице, пошто је наставила да ређа велике победе на турниру у Дубаију
Сензација Рускиње за велико финале - Калинскаја после Коко Гоф избацила и најбољу на свету!Getty © Francois Nel / Staff

Ана Калинскаја је у полуфиналу елиминисала најбољу тенисерку света Игу Швјонтек сигурним тријумфом 6:4, 6:4.

Да све буде боље, Калинскаја је до главног жреба турнира у УАЕ стигла кроз квалификације, да би тамо успела да савлада Јелену Остапенко, потом у четвртфиналу и Американку Коко Гоф, актуелну шампионку Ју-Ес опена.

После треће тенисерке света, савладала је и најбољу, пошто Швјонтекова није имала решња за њену сигурну игру са основне линије.

У првом сету је упркос заостатку освојила четири гема у низу и стигла до предности, да би у одличном ритму наставила и у другом. Одмах је повела 2:0, касније и 5:2, па је лако привела меч крају.

Калинскаја, 40. тенисерка света, у финалу ће играти у суботу против Италијанке Јасмине Паолини. Калинскаја има 25 година и до сада није освојила ниједну ВТА титулу у каријери.

Рускиња је тако наставила са одличним играма у 2024. пошто је на Аустралијан опену стигла до четвртфинала, а на том путу је победила управо наредну ривалку, Паолини.

image
VV inauguration
banner