Спорт

Партизанова деца донела три бода из Сурдулице - Марковић и Баждар сачували врх табеле Суперлиге

Головима Светозара Марковића и Самеда Баждара, Партизан је у Сурдулици савладао екипу Радника 2:1 и задржао водеће место на табели Суперлиге Србије. Коначан резултат поставио Шовшић са беле тачке у последњим тренуцима утакмице

Још један тежак меч, за играње и за гледање, одиграли су црно-бели, али су још једном остварили тријумф и са три бода се враћају из Сурдулице (2:1).

По веома неравном терену, обе екипе су имале много проблема да контролишу лопту и направе иоле опаснији напад по гол противника, па нису могли да уживају ни гледаоци.

У изузетно незанимљивом првом полувремену није било голова, а победу екипи Игора Дуљаја у другом делу донела су Партизанова деца - Светозар Марковић и Самед Баждар.

Капитен црно-белих добро је реаговао после корнера Антића у 70. минуту и донео предност гостима.

Радник је покушавао да дође до бода, а грешку последњег играча одбране казнио је Баждар, који је направио притисак, одузео лопту противнику, предриблао голмана Ранђеловића и рутински послао лопту у противнички гол.

Играо се други минут надокнаде времена и чинило се да је меч решен.

Ипак, већ у следећем нападу досуђен је пенал за Радник, а Шовшић је са беле тачке само поставио коначан резултат.

Треба истаће да је главнси судија Милановић и пре првог гола Партизана показао на белу тачку за Радник, али је после интервенције ВАР собе погледао видео-снимак и поништио своју одлуку.

Црно-бели су дошли до тешке, али заслужене победе и то без двојице нападача - Матеуса Салдање и Немање Николића, као и Ксандера Северине, који је због неизмирених дуговања од стране клуба из Хумске отишао у Холандију.

И поред свега, Партизан сада има 56 бодова, четири више од Црвене звезде која свој меч 22. кола игра од 16.00 часова, када на "Маракани" гостује Чукарички.

Радник је остао последњи на табели са 11 освојених бодова.

У наредном колу Партизан дочекује екипу Железничара из Панчева, док Радник гостује код нишког Радничког.

image