Спорт

"Јокић је паметнији од вашег тренера, 'убија' вас сурово и без емоција"

Амерички новинар је имао шта занимљиво да каже на рачун звезде Денвера
"Јокић је паметнији од вашег тренера, 'убија' вас сурово и без емоција"Getty © Stacy Revere / Staff

Никола Јокић је до сада два пута био МВП НБА лиге, а прошле сезоне је предводио Денвер до прве титуле шампиона у историји те франшизе.

Познати кошаркашки новинар Брајан Виндхорст верује да је управо Србин играч играч којег се ривали плаше у НБА лиги.

У емисији "Фрст тејк", једна од тема била је управо ког кошаркаша се други играчи највише плаше, а Виндхорст није имао проблем да наброји низ аргумената у корист Сомборца.

"Али вам кажем, момак који улива страх у срце свима, од извршних директора до тренера па све до момака који носе лопте, јесте Никола Јокић. Ово је човек који је несавладив. Не умара се. Не упада у проблем са личним грешкама. Не игра лоше утакмице. Он доминира игром без скакања. Не можете му ништа. Не дозвољава да га судије избаце из такта. Не постоји одбрана коју можете применити на њега, а да он не пронађе решење. Он је паметнији од вашег тренера. Зна где се свако налази на терену пре него што се и помере. Не постоји појединачни играч који може да му парира. Када је у форми, незаустављив је. Када није, готово је немогуће победити га", рекао је Виндхорст и додао:

"Само ћу вам рећи за синоћ. Да ли знате шта је он синоћ урадио? А Лука је синоћ имао сјајну утакмицу. И Стеф је синоћ имао сјајну утакмицу. И Шеј Гилџус-Александер је синоћ имао сјајну утакмицу. Јокић је имао једно од најимпресивнијих издања у историји лиге. 15-15-15 уз шутирање 10-од-10. У четвртак у фебруару. И Боже, шта он ради четвртком, недељом и понедељком у мају и јуну. Једноставно га не можете зауставити. Не постоји одбрана која може да се носи с начином на који он може да вас растави, било да је реч о шуту или асистенцији. Он је убица када је у питању ефикасност и нема кајања. То ради без емоција, без промене израза лица. То је застрашујуће", закључио је.

Јокић ове сезоне просечно бележи 26 поена, 12,2 скока и девет асистенција, и први је кандидат да освоји нову, трећу, МВП награду у каријери.

image