Спорт

Србија остала без представника на Играма будућности

Такмичење завршено за српске представнике који нису успели да се пласирају у борбу за медаље
Србија остала без представника на Играма будућности© Games of Future 2024 Kazan

Србија више нема такмичаре на Играма будућности на којима се програм завршава у недељу, 3. марта.

Нашу земљу у Казању репрезентовали су на најбољи могући начин "вечити ривали", чланови е-спортс екипа Црвене звезде и Партизана.

Црвено-бели су се такмичили у фиџитал фудбалу, а црно-бели у фиџитал кошарци, али су и једни и други учешће завршили у уторак.

Партизан је добро започео такмичење, остварио тријумф на старту, а онда дошао и до четвртфинала. Међутим, тамо је Урал баскет био бољи и наши момци су морали да спакују кофере.

У овом спорту већ се играју полуфинала, па ће најбољи фиџитал кошаркашки тим бити него од следећа четири клуба: амерички Р10 тим, Урал баскет, MDMX или Лига Про тим.

Звезда, са друге стране, није осетила сласт победе у Русији и са два пораза се враћа кући.

У фудбалу тек почиње нокаут фаза, док су се из Звездине групе даље пласирали Ротор интернешнл и ЦХП Чиле.

Такође, део спектакла у Казању био је и Филип Аврамовић из омладинске школе ФК Црвена звезда, који је имао запажену улогу у пројекту "Фудбал за пријатељство – фиџитал", заједно са тренером Марком Милићем.

Игре будућности, први велики међународни турнир "фиџиталних" спортова на свету који комбинују физичка такмичења у класичним спортовима и посебно приређеним дигиталним спортским дисциплинама за онлајн учеснике из целог света, одржавају се од 21. фебруара до 3. марта.

image