Спорт

Крај за Партизан на Играма будућности, Звезда забележила и други пораз

У мешавини дигиталног и физичког спорта, српске екипе нису успеле да стигну до саме завршнице такмичења у Русији
Крај за Партизан на Играма будућности, Звезда забележила и други пораз© RIA Novosti

Прве Игре будућности у Казању донеле су наступе Црвене звезде и Партизана у фиџитал фудбалу, односно фиџитал кошарци и за једне је то такмичење сада завршено, док другима преостају шансе у последњем колу.

У групној фази фудбалског турнира, Црвена звезда је изгубила и други меч у групи, овог пута од ЦХП Чилеа укупним резултатом 6:1.

У дигиталном делу игре, у коме видео игра траје два пута по три минута и игра се "два на два", Чиле је славио 3:0, да би потом и у физичком делу игре били бољи.

На терену је, у борби "пет на пет", Звезда поново забележила пораз, овог пута 3:1, за укупних 6:1 у корист Чилеа. Тиме су црвено-бели сада пред императивом победе у последњем колу и могли би да зависе од других резултата. Потребно им је да заврше на трећем месту у групи не би ли наставили такмичење.

До четвртфинала је већ стигао Партизанов еспортс тим у фиџитал кошарци, али су тамо изгубили од Урал Баскета укупним резултатом 36:31.

Прво је у НБА2К игрици било 19:12 за Урал, да би победа Партизана у правом баскету од 19:17 била недовољна за преокрет. Тиме су и они завршили учешће на првим Играма будућности.

Игре будућности, први велики међународни турнир "фиџиталних" спортова на свету који комбинују физичка такмичења у класичним спортовима и посебно приређеним дигиталним спортским дисциплинама за онлајн учеснике из целог света, одржавају се у Казању од 21. фебруара до 3. марта.

image