Спорт

Партизан дочекује Ефес - утакмица која лако може одредити сезону црно-белих у Евролиги

Кошаркаши Партизана у "Штарк арени" играју против Анадолу Ефеса меч 27. кола Евролиге, а победа је императив за екипу Жељка Обрадовића. Утакмица у Београду почиње у 20.30 часова, а кретање резултата можете пратити на нашем порталу
Партизан дочекује Ефес - утакмица која лако може одредити сезону црно-белих у ЕвролигиGetty © Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball

После серије неуспеха у елитном такмичењу, кошаркашима Партизана "љуља" се место које води у плеј-ин Евролиге.

Црно-бели су поражени и у финалу Купа Радивоја Кораћа, па је време за мобилизацију у екипи најтрофејнијег европског тренера Жељка Обрадовића.

У 27. колу Евролиге у Београд долази Ефес, тим који ове сезоне игра далеко испод очекивања и тренутно има победу мање од Партизана.

Ипак, турски тим има изузетно квалитетан сатав, који у завршници лигашког дела сезоне може да се умеша у борбу за једно од првих десет места на табели.

Црно-белима је тријумф против Ефеса неопходан како би вратили самопоуздање и кренули у серију која им гарантује плеј-оф, или макар плеј-ин елитног такмичења.

Обрадовић ће против Ефеса имати на располагању све играче - Ален Смаилагић се опоравио и требало би да буде у саставу црно-белих, док су се вратили и сви интернационалци, који су претходне седмице имали обавезе са својим репрезентацијама.

Партизан је прошле сезоне савладао Ефес у Београду тројком Џејмса Нанелија у финишу меча, а управо је тај тријумф био прекретница за црно-беле да дођу до плеј-офа и историјске серије са Реалом.

Жељко Обрадовић позвао је навијаче да још једном буду ветар у леђа црно-белима и помогну својој екипи да изађе из кризе резултата у којој се евидентно налази.

Утакмица између Партизана и Ефеса игра се од 20.30 у "Штарк арени", а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

image