Спорт

Мицић о партијама у Шарлоту, повратку у Европу и клубу у који је замало прешао

Кошаркаш Шарлота и српски репрезентативац, Василије Мицић, признаје да би волео једног дана да заигра за Барселону, али каже да му је Ефес и даље омиљени клуб
Мицић о партијама у Шарлоту, повратку у Европу и клубу у који је замало прешаоGetty © Tim Nwachukwu

Српски кошаркаш је од 2018. до 2023. године играо за Ефес, а онда је на крају прошле сезоне прешао у Оклахому, одакле је недавно трејдован у Шарлот.

"Да ли бих волео да заиграм за Барселону ако се вратим у Европу? Наравно, то је један од највећих клубова у Европи. Током каријере сам једном био близу преласка у Барселону, али се то стицајем околности није догодило", рекао је Мицић, преноси "Мундо депортиво".

"Али моје срце је и даље у Ефесу, где сам провео пет година. Остварили смо много добрих резултата, два пута били шампиони Европе. Ако поново заиграм у Европи, даћу све од себе да то буде на врхунском нивоу", додао је српски кошаркаш.

Мицић (30) је навео да не размишља много о својој будућности, пошто има загарантован уговор са Шарлотом до јуна 2025. године.

"Не знам где ћу да наставим каријеру када ми истекне уговор. Имам уговор до краја наредне сезоне, па ћемо видети. Желим себи да дам шансу. Да ли у Шарлоту радим оно што нисам могао у Оклахоми? Не. Мислим да не радим ништа ново, само имам више времена за игру и покушавам да будем бољи. Надам се да ћу да будем бољи у свакој наредној утакмици", истакао је Мицић.

image