Спорт

Роналдо пожелео срећу руском боксеру у борби за светску титулу

Руски боксер Магомед Курбанов, налази се у Ријаду у Саудијској Арабији, где ће 8. марта покушати да освоји светску титулу у ВБА организацији. Срећу пред меч, пожелео му је португалски фудбалер Кристијано Роналдо
Роналдо пожелео срећу руском боксеру у борби за светску титулу© RCC Boxing Promotions

Роналдо и Курбанов срели су се у новој теретани у једном спортском комплеску у Ријаду, у којем Кристијано наступа за Ел Наср.

Португалац је много пута показивао интересовање за догађаје у борилачким спортовима, поготово оним који се одржавају на тлу Саудијске Арабије, у коју је дошао пре годину дана.

Једна од највећих звезда у свету спорта на свету, пожелела је руском боксеру срећу у предстојећој борби за титулу светског шампиона Светске боксерске асоцијације (ВБА), преносе из РИА новости, позивајући се на саопштење прес службе "РЦЦ Боксинга".

"Док смо улазили у теретану, причали смо о тучама, скидању килограма итд. Пожелео ми је пуно среће у предстојећој борби. Питао сам да ли ће икада ући у ринг, на шта је уз осмех имао негативан одговор", изјавио је Курбанов.

Рус ће се борити се за појас против Узбекистанца Исраила Мадримова. 

Обојица су без пораза у каријери и налазе се на прва два места на ВБА ранг листи.

Курбанов има чак 25 победа заредом, док је боксер из Узбекистана на учинку од девет победа и једном нерешеном резултату.

Борба је на програму 8. марта, у склопу догађаја у којем ће Ентони Џошуа одрадити меч са Френсисом Нгануом.

image
VV inauguration
banner