Спорт

Јокић се поигравао са Селтиксима, Денвер још једном савладао најбољи тим лиге

Никола Јокић остварио је свој 20. трипл-дабл учинак ове сезоне и био најбољи појединац Нагетса у победи против Бостона 115:109

Како се ближи крај регуларног дела сезоне, Денвер полако подиже форму и све више личи на тим који се прошле сезоне прошетао плеј-офом и дошао до прве НБА титуле у историји франшизе.

Прошле ноћи у "Бол арени" савладана је екипа са најбољим скором у такмичењу, а занимљиво је да су Нагетси славили и у првом сусрету у Бостону, када су нанели први пораз Селтиксима на свом терену у сезони.

Као и тада, Никола Јокић је био најбољи појединац утакмице, а српски центар уписао је 141. трипл-дабл у НБА каријери, а 125. у регуларном делу сезоне.

Џокер је Селтиксима убацио 32 поена (шут из игре 11/13, без промашеног слободног бацања), уз 12 скокова и 11 асистенција и својим 20. трипл-даблом у сезони помогао Нагетсима да дођу до изузетно важне победе у борби за врх табеле Западне конференције.

Јокић је тако постао тек четврти играч у историји такмичења који је у више сезона остварио 20+ трипл-даблова, пошто је прошле уписао 29 таквих наступа.

Пре њега то је пошло за руком Оскару Робертсону (пет пута), Раселу Вестбруку (четири пута), као и Вилту Чембрлену (два пута).

Гости су боље отворили меч у Колораду, али се Денвер вратио и у другој деоници стигао до двоцифрене предности.

Селтикси су држали корак, у неколико наврата долазили и до изједначења у трећој деоници, али се домаћин још једном одлепио, а у финишу меча превагу су донеле Јокићеве асистенције.

Џејлен Браун је био одличан у гостујућем саставу са 41 поеном и 14 скокова, али је један од кандидата за МВП признање Џејсон Тејтум подбацио - убацио је само 15 поена, уз шут из игре 5/13.

Јокића су пратили Џамал Мари са 19 и Арон Гордон са 16 поена.

Упркос поразу, Бостон је и даље убедљиво први тим Истока, али и екипа са најбољим скором у НБА - 48 победа и 14 пораза.

Нагетси су и даље трећи на Западу са учинком од 43 победе и 20 пораза, али заостају само један тријумф за водећим Минесотом и Оклахома Ситијем.

image
VV inauguration
banner