Спорт

Јовић уживо гледао пети узастопни Лукин трипл-дабл, Дончић се придружио Вестбруку

Кошаркаши Даласа савладали су екипу Мајамија 114:108, а Лука Дончић уписао је трипл-дабл у петој узастопној утакмици и тако постао тек други човек коме је тако нешто пошло за руком, после Расела Вестбрука

Лука Дончић игра у фантастичној форми од Ол-стар викенда, а Словенац је и у петом узастопном мечу уписао трипл-дабл учинак.

"Магија" је против Хита имао 35 поена, 11 скокова и 11 асистенција и тако постао тек други кошаркаш у историји лиге који је у пет узастопних мечева имао трипл-дабл учинак, први после Расела Вестбрука.

Осим личне статистике, Лука је помогао Даласу да доше до важне победе против Мајамија и до осмог места на табели Тападне конференције НБА лиге.

За Хит нису играли Тајлер Хиро и Кевин Лав, па се Никола Јовић још једном нашао у стартној петорци Мајамија, али је за нешто више од 15 минута на терену имао скроман учинак - 4 поена, 2 скока и једна асистенција.

Поред Дончића, у екипи Мавса истакао се и Кајри Ирвинг са 23 поена, док су госте предводили Тери Розије са 27 и Данкан Робинсон са 19 поена.

Мајами, који је прошле сезоне играо велико финале са Денвером, тренутно је седми у Источној конференцији.

Минесота је задржала прво место на Западу победом у Индијанаполису против Пејсерса 113:111, Чикаго је у Сан Франциску био бољи од Голден Стејта 125:122, док је Финикс савладао Торонто Дарка Рајаковића 120:113.

image