Спорт

"Ако Надал не освоји Ролан Гарос - крај каријере је неизбежан"

Све је више питања око дужине трајања каријере Шпанца, који је одиграо само седам мечева од почетка прошле године
"Ако Надал не освоји Ролан Гарос - крај каријере је неизбежан"Getty © Chris Hyde / Stringer

Некадашњи директор Аустралијан опена Пол Мекнами верује да би крај каријере Рафаела Надала могао да дође врло брзо, нарочито уколико не буде имао превише успеха током сезоне шљаке.

Некада најбољи тенисер света одустао је од учешћа у Индијан Велсу јер и даље није 100 одсто здрав, па је остао само на наступу у Бризбејну почетком ове сезоне.

Сада ће се Надал фокусирати на њему омиљену сезону шљаке, а Мекнами, некадашњи Дејвис куп репрезентативац Аустралије, каже да би у случају лоших резултата Надал могао да одлучи да оконча каријеру.

"Назовимо ствари правим именом. Рафа наставља да верује да још увек може да освоји Ролан Гарос, зашто да не? Ако то уради, наставиће да игра. По мени, неће одустати док год има шансу да се изједначи са Ђоковићем, који има 24 гренд слем титуле. Ако не освоји Ролан Гарос, крај величанствене каријере постаје неминован", написао је Мекнами на Твитеру.

Надал је од почетка 2023. године одиграо само седам званичних мечева, а недавно је играо егзибицију против Карлоса Алкараза у Лас Вегасу.

image