Спорт

Млади Нарди после историјске победе: Да ми је неко причао, назвао бих га лудим!

Лука Нарди је био пун утисака након историјске победе над Новаком Ђоковићем
Млади Нарди после историјске победе: Да ми је неко причао, назвао бих га лудим!Getty © Matthew Stockman

Нарди је, иако има тек 20 година, дошао до победе која ће му обележити каријеру - савладао је најбољег тенисера свих времена.

Италијан је у главни жреб Индијан Велса дошао као "срећни губитник". У првом колу је био слободан, у другом победио Џиџен Џанга, а сада Новака Ђоковића.

"Да ми је неко рекао да ће се ово догодити, рекао бих да је луд. Био сам трећи на листи за улазак у жреб, па ми је било изненађење да сам уопште на турниру. Никада нисам победио играча из Топ 50. Сада сам победио Џанга, па Ђоковића. Без текста сам. Шта могу да кажем... Још синоћ сам сањао о овоме, а сада је стварност! Мислим да нико није знао за мене до данас. Верујем да је ово чудо - клинац од 20 година, око 100. места на АТП листи - побеђујем Новака. То је лудо".

Нарди је први тенисер ван Топ 50 који је победио Новака Ђоковића још од Таро Данијела и 2018. године, а Италијан је најслабије рангирани тенисер (123. место) који је икада победио српског тенисера на мастерсу или гренд слем турниру.

"Нисам очекивао да ћу победити. Пре меча сам причао са тренером и рекао да само не желим да изгубим са 6:1, 6:1. После уводних гемова сам схватио да играм добро, осећао сам се добро у разменама. Почео сам полако да верујем у победу", рекао је Нарди, који ће у наредном колу играти против Американца Томија Пола.

image