Спорт

ЛЕ: Ливерпулов ураган одувао Спарту, Леверкузен чудесним преокретом до четвртфинала

Одиграни су преостали реванш мечеви осмине финала Лиге Европе и Лиге конференције
ЛЕ: Ливерпулов ураган одувао Спарту, Леверкузен чудесним преокретом до четвртфиналаGetty © James Gill - Danehouse / Contributor

Фудбалери Аталанте пласирали су се у четвртфинале Лиге Европе, пошто су вечерас на домаћем терену победили екипу португалског Спортинга резултатом 2:1 (0:1).

У првом мечу је било 1:1, али далеко узбудљивије било је на мечу Бајер Леверкузена, који је у надокнади времена стигао до преокрета над Карабагом и пласмана у наредну рунду.

Азербејџански тим је водио 2:0 головима Абделаха Зубира и Жунињо, након што је у првом сусрету било 2:2 и чинило се да ће нанети Немцима први пораз у сезони.

Ипак, тим Ћабија Алонса је на невероватан начин славио. После гола Џеремија Фримпонга у 72. минуту, Патрик Шик је са два поготка у надокнади времена био херој - прво у 93., а онда и 97. минуту.

Пласман у четвртфинале Лиге Европе обезбедили су и екипа Ливерпула које је победила Спарту из Прага са 6:1, постигавши прва четири поготка у првих 14 минута утакмице, док је Рома изгубила од Брајтона са 1:0, али је прошла даље.

Раније су пласман у четвртфинале су обезбедили фудбалери Бенфике, Милана, Вест Хема и Олимпика из Марсеља.

Што се тиче Лиге конференције, пролаз даље обезбедила је Астон Вила победом 4:0 против Ајакса, Клуб Бриж победом 3:0 над Молдеом, док је Лилу против Штурма довољан био реми 1:1. Последњи тим је Олимпијакос, који је после продужетака био бољи од Макаби Тел Авива 6:1, надокнадивши три гола заостатка из првог меча.

Раније су прошли даље Ројал Унион, Фјорентина, ПАОК и Викторија Плзењ.

image