Спорт

Макрон предложио прекид ватре током Игара у Паризу – Путин: Нисам чуо, размотрићемо

Путин је истакао да постоји могућност прекида ватре током Олимпијских игара у Паризу, али да ће се при одлучивању водити државним интересима
Макрон предложио прекид ватре током Игара у Паризу – Путин: Нисам чуо, размотрићемоGetty © Chesnot / Contributor

Председник Руске Федерације Владимир Путин истакао је да ће размотрити предлог Емануела Макрона о прекиду ватре у Украјини током највеће светске смотре спортиста.

Олимпијске игре у Паризу на програму су од 26. јула до 11. августа, због чега је Макрон предложио примирје током тог периода.

"Ово је порука мира", пре него што је преводилац пренео да је француски председник рекао да та земља делује у складу са духом олимпијског покрета.

Макрон је додао да ће француске власти поштовати одлуку Међународног олимпијског комитета (МОК) да руски спортисти учествују у неутралном статусу.

"Наравно, са пажњом ћемо пратити њихове наступе, како нико од спортиста не би злоупотребио ову ситуацију."

Председник Русије Владимир Путин није чуо да је његов колега изнео такав предлог и рекао је да ће о свему размислити.

"Не знам за ту изјаву француског председника. Спремни смо да размотримо сваки предлог, али увек, у свакој ситуацији, реаговаћемо у складу са интересима Руске Федерације", јасан је био Путин.

Путин ће бити председник још најмање шест година, пошто је остварио историјску победу на изборима одржанима у претходна три дана.

"То је ствар страног лидера, било да желимо да прихватимо или не", истакао је између осталог Макрон.

На Олимпијским играма очекује се учешће више од 10.500 спортиста из 206 земаља.

image