Спорт

Пикси открио промену за братски дуел у Мосвки: Свакако идемо на победу

Селектор фудбалске репрезентације Србије, Драган Стојковић, изјавио је да очекује победу у пријатељском мечу против Русије
Пикси открио промену за братски дуел у Мосвки: Свакако идемо на победу© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Фудбалска репрезентација Србије окупила се у Старој Пазови уочи пријатељских мечева са Русијом и Кипром.

Србија ће 21. марта одиграти пријатељски меч са Русијом у Москви, а "орлови" ће се четири дана касније састати са Кипром у Ларнаки.

Стојковић је открио формацију у којој ће играти репрезентација Србије у Москви.

"Могу да причам, не кријем ништа. То је она стара полемика да Србија не може са тројицом позади... Ето, играћемо са четворицом. Видећемо на шта ће то да личи. Битно је да играчи прихвате принципе, без обзира да ли играмо са четворицом или тројицом. Видећемо у ком су стању играчи. Има оних који су одиграли сваку утакмицу, али има и оних који нису били на задовољавајућем нивоу", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

"Идемо у Москву да оставимо добар утисак и да победимо. Свака победа нам доноси додатно самопоуздање. Радићемо на стварима тактичке природе. Зато ми је жао што нема Михаила Ристића и Алексе Терзића, али наћи ћемо замену. Милан Гајић је ту, није случајно позван", додао је селектор Србије.

Стојковић је навео да није био задовољан игром током квалификација за Европско првенство.

"Сад имате тај парадокс, имате игру која вас одушеви, а не доноси резултат. А имате обрнуто, као у Будимпешти - не може нико да ме убеди да је Мађарска била боља од нас. А изгубили смо, два пута. Али утисак мора да буде далеко бољи. Играчи су свесни тога. Радићемо на томе. Радићемо и на идеји да се промени систем. Тражићемо најбоље решење. Али да сам задовољан игром - нисам. Резултатом? Презадовољан сам. Потписао бих да буде тако пре почетка квалификација."

Србија ће на ЕП у Немачкој играти у групи са Словенијом, Данском и Енглеском.

"Што се тиче ЕП, има времена, говорићемо о томе. Наравно да је група тешка, не постоје лаки противници. Сада бих волео да екипа буде потпуно спремна. Ништа неће бити лако, али даћемо све од себе у сваком случају", истакао је селектор Србије.

Стојковић је са трибина пратио 172. "вечити" дерби између Црвене звезде и Партизана, који је завршен без победника - 2:2.

"Могу да вам кажем да у последњих десет година нисам видео такав дерби. Оно све пре тога је било мучење. Овај дерби је оставио јак утисак. Стадион је био доста добро испуњен. Звезда далеко бољи тим, далеко боља игра. Добро је то да се дешавају преокрети, па црвени картон, драма, пречке, стативе. Све оно што фудбал може да донесе. Задовољан сам, иако сам дерби ишао да гледам због Самеда Баждара и Срђана Мијаиловића. Генерално сам задовољан, иако су странци ти који воде главну реч. Не знам како је Партизан до марта био на првој позицији, јер је огромна разлика у играчком кадру."

image