Спорт

Пикси после Русије: Није битно да ли је 2:0 или 4:0, нешто друго ме је забринуло

Селектор "орлова" анализирао је тежак пораз у Москви у првом мечу у 2024. години
Пикси после Русије: Није битно да ли је 2:0 или 4:0, нешто друго ме је забринуло© RIA Novosti / Grigory Sysoev

Фудбалска репрезентација Србије забележила је убедљив пораз од Русије, пошто су у Москви поражени резултатом 4:0.

Селектор Драган Стојковић Пикси није био задовољан тим резултатом, али је као највећи проблем истакао рано искључење Милана Гајића и пенал којим је Русија одмах и стигла до предности.

"Један тежак резултат, али ако је требало да се изгуби, онда боље вечерас. Ипак је ово пријатељска утакмица. Све што смо желели да спроведемо у дело, пало је у воду после 20 минута. Црвени картон је био огромна предност за Русију. Било је тешко направити бољи резултат. Штета због тога, мислим да је било престрого - и пенал и искључење, оставило је то трага. Руска екипа је јако добра и знали су да искористе ту врсту предности. Небитно да ли је 2:0, 3:0 или 4:0, оно где нисам задовољан је да нисмо били у егалу и да неке ствари које смо спремали нисмо показали", почео је Стојковић у изјави након утакмице.

Он је подсетио и на шансе које су имали Јовић и Гаћиновић у ранијој фази сусрета.

"Имали смо пар одличних ситуација и био је један шут Живковића уз та два. Али нисмо успели и они су нас кажњавали и користили ту предност у једном играчу. На овом нивоу је то велика предност и тешко је одупрети се томе. Анализираћемо шта се десило вечерас. Већ на следећој утакмици надам се да ћу извести састав за који сматрам да може да донесе добру игру и добар резултат. нема никакве панике, и да смо победили вечерас, ништа се не би променило. Идемо даље."

Пикси је поручио и да ће у понедељак у Ларнаки његов тим покушати да одиграју далеко бољу утакмицу.

"Играчима је тешко пао тај црвени картон. И сами су видели да је то један мањак у игри који је велик. Имамо тај меч на Кипру где ћемо покушати да поправимо утисак", истакао је Стојковић.

image