Спорт

Ђоковићев нови шамар Надалу - опет исписао историју, дупло је бољи од Рафе!

Нови понедељак, ново померање граница најбољег тенисера у историји. Новак Ђоковић започео је 418. седмицу на врху АТП листе, чиме је побољшао свој апсолутни рекорд у дужини владавине светским тенисом
Ђоковићев нови шамар Надалу - опет исписао историју, дупло је бољи од Рафе!Getty © Clive Brunskill / Staff

Србин је пре две седмице заокружио тачно осам година како је био најбољи играч света, а овог понедељка је својим останком на првом месту на својеврстан начин спремио шамар и Рафаелу Надалу и свим његовим навијачима.

Наиме, Ђоковић сада на првом месту АТП листе има 418 недеља, што је двоструко више него што је Надал икада имао. Шпанац је у каријери 209 недеља провео на челу тениског каравана, а сва је прилика да ће ту и остати.

На новој АТП листи, Рафа је 647. на свету са само 50 бодова и због великих пауза од повреда питање је колико ће уопште моћи још да игра када се буде вратио на терен.

Ђоковић је први са 9.725 бодова, друго место држи Карлос Алкараз са 8.805, док је трећи Јаник Синер са 8.310. Данил Медведев је четврти са 7.765 бодова и он комплетира тренутну водећу четворку која је далеко испред остатка.

Следећи је Александер Зверев са 2.700 бодова мање од Руса, а у ТОП 10 друштву су још и Андреј Рубљов, Холгер Руне, Каспер Руд, Хуберт Хуркач и Алекс де Минор.

Што се тиче српских играча, други рекет Србије је Ласло Ђере на 35. месту, Миомир Кецмановић је 46. играч света, а Душан Лајовић је на 52. позицији. Хамад Међедовић је 135. играч света, док је повратник на АТП тур Филип Крајиновић тек на 446. месту.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner