Спорт

Обрадовић: Детаљи одлучили меч, појединци ће на тренинг право са аеродрома

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да су детаљи одлучили меч са екипом Будућности у 25. колу регионалне АБА лиге
Обрадовић: Детаљи одлучили меч, појединци ће на тренинг право са аеродрома© R.R./ATAImages

Kошаркаши Партизана победили су у гостима подгоричку Будућност резултатом 89:83.

"Изузетна утакмица у изванредној атмосфери. На првом месту, желим да се захвалим свим људима из Будућности на изузетном гостопримству. То је оно чему и ми тежимо сваки пут када Будућност гостује у Београду, желимо да им вратимо на исти начин", рекао је тренер Партизана и додао:

"Сматрам да је утакмица била на завидном нивоу што се тиче фер-плеја и коректности свих актера. Евидентно је да је утакмица одлучена у последњих пар поседа, где смо одиграли та два последња напада. Шут Зека Ледеја који је био изузетно тежак и који је направио разлику..."

Обрадовић додаје и да су детаљи одлучили победника у "Морачи".

"Након тога је одбрана одиграна сконцентрисано. Мали, ситни детаљи су одлучили у једној доброј кошаркашкој утакмици", додао је тренер Партизана.

Црно-бели ће у четвртак гостовати Алби у утакмици 33. кола најквалитетнијег европског клупског такмичења.

"Играмо у таквом ритму и то је тако. Изостанак Ледеја је био осетан као што се види, све је ствар концентрације. Мислим да је Будућност играла заиста добру утакмицу", навео је Обрадовић.

Тренер Партизана је истакао да је био незадовољан учинком играча са клупе.

"Рецепт је да сви буду на нивоу. Играли смо против Олимпијакоса пре неколико дана, а учинак свих играча са клупе је био само три поена. Kошарка не може да се игра само са пет играча. Играчи морају да схвате да није само кош једини сегмент. Има их пуно. Некима сам заказао тренинг сутра, право са аеродрома када стигнемо, да видимо шта се дешава", истакао је Обрадовић.

Партизан је тријумфом против Будућности обезбедио друго место уочи почетка плеј-офа регионалног такмичења. Парови четвртфинала плеј-офа АБА лиге биће познати по завршетку регуларног дела такмичења.

"Све би требало да се ради корак по корак, имамо ми и утакмице Евролиге где нас очекује борба за плеј-оф. Долази често до испражњености, као што се нама десило прошле године после Реала. Требало би поштовати сваког противника", закључио је Обрадовић.

image
VV inauguration
banner