Спорт

Добра вест за Партизан и Звезду - Евролига један тим пребацује у Еврокуп

Чини се да ће немачки тим наредне сезоне играти у слабијем европском такмичењу
Добра вест за Партизан и Звезду - Евролига један тим пребацује у ЕврокупGetty © Srdjan Stevanovic / Contributor

Шансе Партизана и Црвене звезде да и наредне сезоне наступају у Евролиги потенцијално су порасле, након што су се појавиле информације да би немачка Алба наредне сезоне могла да се пресели у Еврокуп.

Како јавља добро обавештени новинар Арис Баркас, клуб из Берлина би сезону 2024/25 могао да проведе у Еврокупу, уместо досадашњег наступања у Евролиги.

Познато је да ће наредне сезоне у Евролиги играти шампион Еврокупа, а то ће бити или финалиста Париз, или један од тимова који тек треба да заврше полуфиналну серију - Бург и Бешикташ.

Бург није баш у плановима Евролиге, али су Париз и Бешикташ значајно занимљивији кандидати за улазак у Евролигу наредне сезоне. Уласком шампиона Еврокупа, једно место би морало да се ослободи и чини се да ће то бити случај са изласком Албе.

Ово је добра вест за београдске "вечите", односно клуб који не освоји АБА лигу. Одлазак Албе из Евролиге би могао да значи да ће и Звезда и Партизан имати шансу да и наредне сезоне остану у Евролиги.

Очито је да Евролига није прецртала ни једне ни друге и да то тренутно није у плану, што је добар сигнал за црвено-беле и црно-беле.

image