Спорт

Сферопулос: Желимо титулу у АБА лиги, али знамо да неће бити лако

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је, после победе над Студентским центром, да жели титулу регионалног шампиона, али да је свестан да неће бити лако доћи до ње
Сферопулос: Желимо титулу у АБА лиги, али знамо да неће бити лако© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Црвено-бели су тријумфом над Студентским центром обезбедили прво место на табели и предност домаћег терена до краја плеј-офа АБА лиге.

"Амбиције Црвене звезде су увек исте када је АБА лига у питању. Јасно је да желимо титулу, иако смо свесни да неће бити лако, да морамо да идемо корак по корак. АБА лига је изузетно конкурентна. Изразитих фаворита нема, а свако опуштање се скупо плаћа. Тога мора да будемо свесни", рекао је Сферопулос.

Грчки тренер је рекао да је за његов тим сваки меч до краја сезоне финале и изразио задовољство партијом својих изабраника против Студентског центра.

"Фокус је био на жељеном нивоу, приступ игри такође. Играли смо добро у оба смера, заслужено смо славили и задовољан сам. Обезбедили смо прво место пред плеј-оф, а сад се окрећемо обавезама које следе. Заслужили смо 'пол позицију' јер смо били најстабилнија екипа у лигашком делу такмичења", додао је тренер Звезде.

image