Спорт

Иванишевић зна ко би био иделан Ђоковићев нови тренер

Хрватски тениски тренер Горан Иванишевић, изјавио је да је Ненад Зимоњић перфектан избор за новог тренера Новака Ђоковића
Иванишевић зна ко би био иделан Ђоковићев нови тренерGetty © Shi Tang

Ђоковић је прошле недеље објавио крај сарадње са Хрватом, а према незваничним информацијама, бар на неко време, у његовом боксу могао би да седи Зимоњић.

"Не знам још колико ће Новак играти, то зависи од њега, али мислим да је сада са њим перфектна особа у овом тренутку, то је Зимоњић. Он је мој велики пријатељ, много смо тога прошли, он је велики тениски зналац. Ипак, оно што је најважније у целој тој причи јесте да познаје Новака", изјавио је Иванишевић за "Спортклуб" и додао да је Зимоњић прави човек за новог тренера Ђоковића.

"Не треба Новаку сада неки нови тренер, док га прво упозна, Новак би после десет дана 'полудео', а тај тренер би се питао шта се догађа. Моја теорија је Балканац може свакога да тренира, али Балканца може само особа с ових простора. Марјан Вајда је Словак, али ту смо близу, док је Борис јако добро с њим функционисао, пошто је тениски врло интелигентна особа. Много му је помогао", рекао је Иванишевић.

Хрватски тренер и некадашњи тенисер, сматра да би Зимоњић имао прави приступ.

"Причали смо и пре него што сам сазнао да га је Новак позвао, мислим да је Зимоњић перфектан за Новака. Може му помоћи и тениски, Новак све зна, али можда ће му исту ствар рећи на другачији начин, други приступ, што ће бити освежење за Новака", закључио је Иванишевић.

image