Спорт

Обрадовић упозорава Партизан: Против Албе морамо да одиграмо најбољи меч

Црно-бели у Берлину играју један од пресудних мечева у борби за пласман у плеј-ин
Обрадовић упозорава Партизан: Против Албе морамо да одиграмо најбољи меч© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је пред меч са Албом да његова екипа мора добро да се припреми и на најбољи могући начин одигра предстојећу утакмицу.

Партизан у четвртак од 20.30 часова гостује Алби у мечу 33. кола Евролиге.

"Ја сам најавио био тренинг после Будућности, зато што сам размишљао да неки играчи који нису имали већи минутажу треба да у наредним утакмицама мало више помогну тиму. Међутим, то јутро после утакмице, смо врло рано устали и капитен Кевин Пантер ме је замолио да не иду на тренинг јер су уморни и ја сам им изашао у сустет. Ето то је то, иначе пракса ће бити да, без обзира какав је програм, они који мање играју на слободан дан имају тренинг", изјавио је Обрадовић и додао да је утакмица са Албом важна за црно-беле.

"Када причамо о Алби, неколико ствари је битно у игри. Под број један је да зависе много од њихове транзиционе игре и да су ту најопаснији. Треба да водимо рачуна да то зауставимо. То значи да контролишемо напад, да не дозволимо добре проценте шута пре свега за два поена у транзицији. Разлика између утакмица које су побеђивали и губили је неких 12 посто убачаја имају више у мечевима које су добијали. Тако да је то неки први фактор о којем морамо да водимо рачуна. Други је да су они ти који воле да мењају одбрану, поготово када центар Кумађе уђе у игру. Да играју зонску одбрану и зонски пресинг", истакао је Обрадовић.

Искусни стратег констатује да нико у екипи не размишља на ком месту на табели је Алба.

"То је евролигашки тим који је у прошлом колу против Ефеса одиграо изванредно, тако да знамо да поседују квалитет и да могу да одиграју на високом нивоу. Тако их третирамо као право евролигашки тим. Нема везе утакмица са Олимпијакосом, што се тиче морала. Ми смо одиграли јако важну утакмицу у Подгорици у АБА лиги, коју смо успели да добијемо. Нема више враћања на оно што је иза нас, гледамо само у напред. Знамо да многи тимови имају своју шансу, наша срећа је што углавном зависимо од нас самих, према томе треба добро да се припремимо и ту утакмицу са Албом одиграмо на најбољи могући начин", закључио је Обрадовић.

image