Спорт

Хрват отворено о Ђоковићу: Ноле има психички проблем, може да упадне у невоље

Новак Ђоковић није почео 2024. онако како се надао, наступивши на само два турнира и то не успевши да направи резултате каквим се надао
Хрват отворено о Ђоковићу: Ноле има психички проблем, може да упадне у невољеGetty © Clive Brunskill / Staff

После испадања у полуфиналу Аустралијан опена, доживео је тежак пораз у 3. колу мастерса у Индијан Велсу, а тренутно се спрема за наступ у Монте Карлу.

Ови слабији резултата довели су до питања о дубљој кризи, о томе да ли је ово почетак краја доминације најбољег тенисера света, а о свему је говорио и Иван Љубичић.

Некадашњи хрватски тенисер, бивши трећи тенисер света и некада тренер Роџера Федерера верује да је Новаков једини проблем у овом тренутку менталне природе.

"Мислим да су у овом тренутку Јаник Синер и Карлос Алкараз испред свих и остаће наредних неколико година. Они ће бити играчи које треба победити. То је психички проблем, сигурно није заборавио да игра тенис. Несумњиво, Ноле мора да има ватру у себи иначе му нешто недостаје. Ђоковић је навикао да се бори за сваки поен и сваки центиметар. Ако не осети ту жељу, може да упадне у невоље", рекао је Љубичић за "Газета дело спорт".

Ипак, за крај је имао оптимистичну поруку.

"Уверен сам да може да се опорави пре надолазећих, њему стварних циљева – Ролан Гароса, Вимблдона и Олимпијских игара у Паризу", поручио је прослављени Хрват.

image