Спорт

Родик: Алкараз подсећа на "велику тројку", али најбољи ће бити кад више буде као Новак

Карлос Алкараз је протеклог понедељка пао са друго на треће место АТП листе, пошто га је претекао Јаник Синер освајањем мастерса у Мајамију
Родик: Алкараз подсећа на "велику тројку", али најбољи ће бити кад више буде као НовакGetty © Clive Brunskill / Staff

Двоструки гренд слем шампион упорно покушава да се врати на прво место и свргне Новака Ђоковића, а сада је занимљиве погледе на Шпанца имао некада најбољи играч света Енди Родик.

Американац је у свом подкасту упоредио Алкараза са Роџером Федерером, Рафаелом Надалом и Ђоковићем, истакавши шта му је неопходно да достигне виши ниво на дуге стазе.

"Мислим да су током наше генерације сви хтели да гледају Роџера јер је могао много тога да уради са рекетом. Рафа је био као некаква брутална сила, физикалност и топ спин. А Новак је био попут рвача који вас зароби и не можете да се извучете. Уз то, Роџер је имао ту грациозност као да игра видео игрицу", почео је Родик.

"И сада је Алкараз скоро као комбинација све тројице. Он и даље тражи свој пут. Мислим да ће најбоља верзија њега бити онда када убаци мало више Новака у своју игру, када учини ствари мало досаднијим, да није све увек спектакуларно", јасан је Американац.

Он објашњава и због чега то мисли.

"Када сам био са Андреом Агасијем у Вегасу, то је нешто слично што ми је и он рекао. Алкараз је толико спектакуларан да ће његов наредни степен успеха бити када постане мало досаднији на терену, када буде почео да 'закључа' противнике, уместо да стално иде са најјачим ударцем", поручио је Родик.

image
VV inauguration
banner