Спорт

Руд као зид за Новака - најбољи тенисер света остао без финала у Монте Карлу

Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале мастерса у Монте Карлу, пошто је у три сета изгубио од Каспера Руда - 4:6, 6:1, 4:6
Руд као зид за Новака - најбољи тенисер света остао без финала у Монте КарлуGetty © Julian Finney

Први пут у каријери Каспер Руд узео је сет против Новака, први пут у каријери савладао је најбољег тенисера света, па ће први пут у каријери имати прилику да освоји и мастерс титулу.

Норвежанин је одиграо одличан меч у полуфиналу турнира у Кнежевини, Новаку је дозволио да се размаше само у другом сету.

Није Ђоковић на свом највишем нивоу у овом делу сезоне, то се видело и у четвртфиналу против Де Минора. Тада су му искуство и таленат помогли да победи, али против топ 10 играча какав је Руд - то није било довољно.

Српски тенисер је дозволио противнику да у првом и трећем делу игре дође до брејка већ на почетку сета, више је јурио резултат, него што се концентрисао на своју игру, али је Норвежанаин данас био прејак противник за најбољег тенисера света.

Често је деловало да Новак размењује ударце са зидом, тако добро и јако је враћао лоптице Руд, који се сасвим заслужено пласирао у финале Монте Карла,где га чека Стефанос Циципас.

Новак у свом 77. мастерс полуфиналу није успео да се домогне 59. финала, али и даље је рекордер са 40 освојених АТП-1000 титула у каријери.

Код Ђоковића, који је пропустио претходни турнир у Мајамију, очигледан је био недостатак мечева на првом тунриру на шљаци у сезони, али ће рекордер по броју гренд слем титула имати прилику да се у Мадриду и Риму спреми за Ролан Гарос.

Новак ће, и поред пораза у полуфиналу, зарадити бодове на АТП листи, пошто је прошле године елиминисан у трећем колу, па је општи утисак да српски тенисер неће бити незадовољан учињеним на турниру у Монте Карлу.

Руд ће се у недељу борити против Стефаноса Циципаса за прву мастерс титулу у каријери, а, без обзира на исход тог меча, и Норвежанин ће напредовати на новој АТП листи, која ће бити објављена у понедељак.

  • 13. апр 2024 • 19:04

    19:04

    Руд прави брејк за крај - 4:6, 6:1, 4:6

    Стекао је Руд три везане брејк лопте, Новак успео да освоји два поена, а онда дуплом сервис грешком шаље противника у финале мастерса у Монте Карлу!

  • 18:59

    Ђоковић сервира за останак у мечу - 4:5

    Сачували су своје сервис гемове двојица тенисера, Руд води 5:4, па ће Новак у наредном гему сервирати за продужетак меча.

  • 18:46

    Новак враћа брејк - 3:4!

    Без изгубљеног поена Новак одузима сервис противнику и у потпуности се враћа у меч - српски тенисер ће у наредном гему сервирати за изједначење у трећем сету.

  • 18:44

    Норвежанин чува брејк предности - 2:4

    Обојица тенисера су врло сигурна у својим сервис гемовима, а публика може да ужива у одличном тенису - Новак смањује предност противника на 2:4 у одлучујућем сету.

  • 18:35

    Новак прекида Рудову серију - 1:3 у трећем сету

    Прекинуо је Новак Норвежанинов низ од три освојена гема и смањује на 1:3 у трећем сету. Руд има брејк предности у одлучујућем делу игре.

  • 18:26

    Брејк за Руда на старту одлучујућег сета - 0:2

    Таман се стекао утисак да је Новак стабилизовао своју игру, али Руд прави брејк на старту трећег, одлучујућег сета - 0:2.

  • 18:14

    Идемо у трећи сет - 4:6, 6:1!

    Без имало проблема Новак решава у своју корист други део игре и долази до изједначења.

    Победника меча и противника Циципаса у недељном финалу одлучиће трећи сет.

  • 18:12

    Још један брејк за Новака, који сервира за други сет - 5:1

    Без изгубљеног поена Новак је одузео још један сервис гем противнику и у наредном гему ће сервирати за изједначење у сетовима.

  • 18:02

    Ђоковић води 3:1 у другом сету

    Много се боље креће Новак у другом сету, прецизније удара лоптицу, што доноси и резултат - после три везана гема српског тенисера, Руд смањује на 3:1.

  • 17:51

    Брејк за Новака на старту другог сета - 4:6, 2:0

    Поново се мучио Новак у свом сервис гему, али онда је направио брејк и други сет почиње вођством од 2:0.

image
VV inauguration
banner