Спорт

Алкараз открио нови проблем? Неизвестан и за Мадрид, то је шанса за Медведева

Карлос Алкараз је ове сезоне освојио мастерс у Индијан Велсу, али осим тога, његови резултати нису били на довољно задовољавајућем нивоу
Алкараз открио нови проблем? Неизвестан и за Мадрид, то је шанса за МедведеваGetty © Xavi Torrent / Contributor

Млади Шпанац је разочарао на Аустралијан опену где је испао у четвртфиналу. У Буенос Ајресу и Рио де Жанеиру ствари нису ишле по плану, док је у Мајамију лако изгубио од Григора Димитрова. Сада је морао да одустане од наступа на турниру у Барселони због повреде.

Алкараз је требало да брани трофеј прошле сезоне, али како ствари сада стоје, у питање је доведена и његова одбрана титуле на мастерсу у Мадриду!

Млади Шпанац је дошао у Барселону да би се обратио медијима, иако је већ неколико дана познато да неће играти на том турниру.

"Проблем је настао у Монте Карлу када сам осетио нелагодност у десној надлактици, али испрва нисам мислио да је велики проблем. Идеја је била да наступим, али на крају нисам могао", почео је Алкараз.

"Сваки пут када бих тренирао са више интензитета, осећао бих све већу нелагодност. Није била лака одлука да не играм, ово је врло посебан турнир за мене, али сада је тако. Фокусиран сам на опоравак."

Шпанац је био упитан и за наступ на мастерсу у Мадриду, где такође брани титулу.

"Мој циљ је да играм у Мадриду, али у овом тренутку нисам сигуран. Не желим да кажем да ћу 100% бити у Мадриду, али то је моја намера. Тренираћу и учинићу све што је до мене да будем спреман да играм", закључио је Алкараз.

Уколико се не појави у Мадриду, Алкараз би лако могао да падне на четврто место на АТП листе и да га на трећој позицији престигне Данил Медведев.

image