Спорт

Леброн жели освету за Јокићеву "метлу" - Лејкерси против Денвера у првој рунди плеј-офа

Лос Анђелес лејкерси играће у првој рунди плеј-офа Западне конференције НБА лиге против Денвера, пошто су као гости савладали Њу Орлеанс 110:106. Пеликанси ће имати још једну прилику за улазак у доигравање, играће меч против Сакрамента, који је више него убедљиво савладао Голден Стејт 118:94

У првој рунди плеј-офа НБА лиге гледаћемо репризу прошлогодишњег финала Запада - Денвер ће укрстити копља са Лејкерсима.

После турбулентне сезоне једне од најпопуларнијих франшиза у историји кошарке, Лејкерси су се домогли плеј-офа, пошто су у првом мечу такозваног плеј-ин турнира савладали као гости екипу Њу Орлеанса 110:106.

Леброн Џејмс је изгледа био решен да добије прилику да се реваншира Јокићу и Нагетсима, који су их "почистили" прошле сезоне у финалу Западне конференције - 4:0.

"Краљ" је био најбољи појединац меча у Луизијани са 23 поена и по 9 скокова и асистенција, али је имао велику помоћ у саиграчима - Дианђело Расел је убацио 21, Ентони Дејвис 20 (уз 15 скокова), а Остин Ривс је додао 16.

Пеликансима није помогла ни фантастична партија Зајона Вилијамсона, који је убацио 40 поена, уз 11 скокова, али је изостала подршка саиграча.

Ипак, екипа из Њу Орлеанса имаће још једну прилику да се домогне плеј-офа, пошто ће у баражу играти са Сакраментом, који је одувао са терена Голден Стејт 118:94.

Киген Мари са 32 и Деарон Фокс са 24 били су најбољи у победничкој екипи, а од некада великог шампиона остала је само сенка - Стеф Кари био је најефикаснији са 22 поена.

Вориорси су завршили сезону, а после меча између Њу Орлеанса и Сакрамента сазнаћемо и последњег учесника плеј-офа на Западу, односно ко ће бити противник првопласираној Оклахоми у првој рунди доигравања.

image