Спорт

Терзић пресрећан због пласмана у полуфинале: Пет голова против Атлетика...

Тренер Борусије из Дортмунда, Един Терзић, задовољан је победом против мадридског Атлетика и пласманом у полуфинале Лиге шампиона
Терзић пресрећан због пласмана у полуфинале: Пет голова против Атлетика...Getty © Bernd Thissen/picture alliance

Борусија је у првом мечу у Мадриду поражена резултатом 2:1, али је изборила пласман у полуфинале, пошто јена свом терену победила Атлетико са 4:2.

"Изузетно сам срећан. На овом нивоу, мали детаљи су одлучујући. А ми смо имали те детаље на нашој страни. Успели смо да постигнемо пет голова у два меча против тако квалитетног тима као што је Атлетико", рекао је Терзић.

Борусија ће у полуфиналу ЛШ играти против Пари Сен Жермена.

"Већ смо два пута ове сезоне играли против ПСЖ-а. Прва утакмица у Паризу нам се уопште није допала. Други меч у Дортмунду је био доста другачији. Ми смо сада много бољи тим него што смо били у септембру, па и у децембру", поручио је тренер Борусије.

Тренер Атлетика Дијего Симеоне разочаран је елиминацијом свог тима из Лиге шампиона.

"Сматрам да су у два меча они имали боље шансе од нас. У првом мечу предност је могла да буде већа у нашу корист. Добро смо синоћ почели друго полувреме. Анхел Кореа је имао неколико шанси, а онда је постигао гол. Борусија није имала такве ситуације, да њихови голови говоре сами за себе. Нисмо били довољно агресивни", истакао је Симеоне.

image